nieuwsRenovatie Halkade IJmuiden klaar!

De Halkade in IJmuiden heeft een nieuw uiterlijk. Met zicht op de haven en een strakke, robuuste uitstraling. Echt een plek om een visje te eten en naar de binnenvarende vissersschepen te kijken. Heel tof om ons ontwerp zo uitgevoerd te zien!

Collage van het Havenkwartier IJmuiden met het vissersmonument, de haven en de Halkade

Het ontwerp voor de vernieuwing en herinrichting van de Halkade kwam tot stand in een intensief ontwerpproces met Zeehaven IJmuiden, lokale ondernemers en de Gemeente Velsen. Na vaststelling van ons voorlopig ontwerp is het via een Design and Build aanbesteding gegund aan Hosper, Beens Groep en IV Infra. Zij werkten het ontwerp op een prachtige manier verder uit en zorgden voor de realisatie. En hoe!

Dus op naar IJmuiden! En als dat voorlopig niet mogelijk is, dan zijn er in ieder geval twee mooie filmpjes om alvast in de stemming te komen. Meer lezen over ons werk in IJmuiden? Kijk dan hier: www.must.nl/projecten/havenkwartier-ijmuiden/

  • Ziega van den Berk
  • december 2020

lezenBodematlas Twente online!

Een van de kaarten die de ondergrond van Twente laten zien. Deze is gemaakt voor de Bodematlas TwenteMooi nieuws. De Bodematlas Twente is gereed en digitaal beschikbaar via de website www.ondertwente.nl. Een mooie samenwerking tussen specialisten, beleidsmakers en ontwerpers met een prachtig eindresultaat. Wij hebben er met veel plezier aan gewerkt!

De Bodematlas zet Twente even ondersteboven. Kaarten, foto’s en afbeeldingen geven een mooi beeld van de Twentse bodem en ondergrond. Want wie wil nou niet weten wat er zich onder zijn/haar voeten bevindt?

Wil je graag een exemplaar? De Bodematlas is gratis te downloaden via deze link: Bodematlas Twente. Een fysiek exemplaar kan opgevraagd worden, door een e-mail te sturen naar secretariaatrb@overijssel.nl onder vermelding van Bodematlas Twente. De atlas wordt u dan zo spoedig mogelijk toegezonden. I.v.m. de verscherpte coronamaatregelen kan dit even op zich laten wachten.

Veel plezier!

  • Bjorn Mensink
  • december 2020

nieuwsBoek We Make Carpets te koop

afbeelding van de kaft van het boek en een van de installatiesMustie Marcia Nolte, maakt onderdeel uit van We Make Carpets. Dit Nederlandse collectief heeft een fascinatie voor eenvoudige gebruiksvoorwerpen. Daarmee maken zij site-specific installaties, waarmee ze het afgelopen decennium de wereld veroverden. Een deel het werk wat zij de afgelopen zes jaar maakten, is nu samengebracht in een prachtig boek.

Duizenden objecten worden door dagenlange noeste arbeid, getoond in aantrekkelijk kleurrijke patronen en texturen. De fascinatie voor eenvoudige gebruiksvoorwerpen gaat voor We Make Carpets hand in hand met de nieuwsgierigheid naar de ruimte. Een werk wordt nooit los gezien van de plaats waarvoor het is bestemd. En het gekozen materiaal staat altijd in relatie tot de
plek, tot het land of de streek.

voorbeeld van het werk van We Make CarpetsHet boek toont 28 installaties gemaakt tussen 2014 en 2020. Pagina vullende foto’s van de kunstwerken worden begeleid door teksten van curatoren, publiek en directbetrokkenen bij de producties. Het boek geeft inzicht in de werkwijze van We Make Carpets, hun belevingswereld en de diverse locaties waar zij exposeerden zoals 21_21 DESIGN SIGHT in Tokio, Stedelijk Museum Amsterdam en National Gallery of Victoria in Melbourne. Voor het eerst zijn de tijdelijke werken van dit Nederlandse collectief samen gebundeld en permanent zichtbaar.

Wil je een exemplaar van het boek bestellen? Dat kan via deze website: https://lecturis.nl/product/we-make-carpets/

  • Veerle Simons
  • december 2020

nieuwsEervolle vermelding bij KuiperCompagnons Graduation Awards

Wij feliciteren Freek met zijn eervolle vermelding bij de KuiperCompagnon Graduation Awards
Geen winst, maar wel een eervolle vermelding voor collega Freek van Riet bij de KuiperCompagnons Graduation Awards. Wij zijn heel trots!

De KuiperCompagnons Graduation Awards werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Tien ontwerpopleidingen van universiteiten en hogescholen stuurden in totaal dertig master- en bachelorprojecten in. Daaruit maakte een jury, bestaande uit Gijs van den Boomden, Berno Strootman en Daan Zandbelt, een keuze.

Freek verdiende de eervolle vermelding met zijn afstudeerproject Hoogtij. Hierin schetst hij een handelingsperspectief om tijdig in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering.

Wil je meer informatie over het afstudeerproject van Freek? Kijk dan hier.

Wil je meer informatie over de prijsuitreiking van 2020? Kijk dan hier.

 

  • Wouter Veldhuis
  • december 2020

stemLivestream De Meester 2020. Stem voor de publieksprijs!

Dit jaar is De Meester 2020 te volgen via een livestream

De uitreiking van De Meester gaat dit jaar nét wat anders. Vanwege de coronamaatregelen is het deze keer een online evenement.

Vrijdag 20 november om 19.50u gaat de livestream van start. Kijk wie De Meester 2020 wordt én stem op jouw favoriete ontwerp (tip: Hoogtij van Mustie Freek van Riet!). Wie weet wint jouw favoriet wel de publieksprijs.

De livestream is via deze link te volgen: De Meester 2020.

See you online!

 

  • Veerle Simons
  • november 2020