Must

agendaKom naar de feestelijke kick-off van LaBGreen De Bretten

LaBGreen De Bretten onderzoekt de toekomst van De BrettenKen je De Bretten? Om dit mooie stukje natuur toekomstbestendig te maken, onderzoekt gemeente Amsterdam samen met bewoners, ondernemers, geïnteresseerden én MUST wat er allemaal mogelijk is. Dit project heet LaBGreen De Bretten.

Donderdag 27 juni is de feestelijke aftrap van het project en iedereen is welkom! Eet een hapje mee, ga in gesprek met de verschillende labs en kijk hoe jij kan helpen.

Programma
17.30 uur: inloop
18.00 uur: start programma
Welkom door portefeuillehouder Erik Bobeldijk, informatiemarkt, hapje en drankje.
20.00 uur: einde

Locatie
De feestelijke kick-off van LaBGreen De Bretten vindt plaats in het Van Eesterenmuseum, Noordzijde 31 (aan de Sloterplas).

Aanmelden
Je bent van harte welkom om te komen, wel graag even aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar DeBretten@amsterdam.nl. Doe dit uiterlijk zondag 23 juni.

 

  • Bram Klatser
  • juni 2019

Throwback ThursdayMilitair erfgoed op de kaart: Strijdbaar Landschap

Strijdbaar Landschap: een overzichtskaart van het militair erfgoed in Nederland. Nederland ligt vol militair erfgoed dat is ‘afgezwaaid’. Van de Romeinse Limes en de Stelling van Amsterdam, tot erfgoed uit de Koude Oorlog.

In 2007 brachten wij al dit erfgoed in kaart. Het resultaat is Strijdbaar Landschap. Een kaart die inzicht geeft in de ruimtelijke opgaven rond dit erfgoed. De kaart bevat drie soorten informatie: de toenmalige ruimtelijke hoofdstructuur van Nederland, de grote ruimtelijke investeringen op de schaal van Nederland en het militair erfgoed uit de verschillende perioden.

We maakten deze kaart voor het Belvedere Onderwijsnetwerk. Het Belvedere programma liep van 1999 tot 2009 en had als doel om de inzet van cultuurhistorie bij ruimtelijke transformaties te stimuleren. Na afloop van het programma werden de taken van het Belvedere Onderwijsnetwerk overgenomen door de ErfgoedAcademie.

Wij maakten de afgelopen jaren nog veel meer kaarten. Meer weten? Bekijk dan onze cartografie-projecten.

 

  • Veerle Simons
  • juni 2019

agendaKom naar de prijsuitreiking van de Archiprix NL 2019!

Medaille; prijsuitreiking van de Archiprix NL 2019Kom naar de prijsuitreiking van de Archiprix NL 2019. Deze vindt plaats op zaterdag 22 juni van 14.00 – 18.00 op het Marineterrein Amsterdam in de NEMO studio.

Dit jaar is voor ons extra spannend, want er zijn 2 collega’s genomineerd: Anne Nieuwenhuijs met haar project Liquid Land en Bram van Ooijen met zijn project Wihdatopia. Beiden vertellen tijdens de uitreiking over hun project. Wij hopen natuurlijk op groot MUST-succes!

Meer informatie over de prijsuitreiking en het programma vind je op de website www.archiprix.nl. Aanmelden is niet nodig, je kan gewoon langskomen.

  • Veerle Simons
  • juni 2019

Tweets

Throwback ThursdayGebiedsvisie Sas van Gent

Sas van Gent - Kaart ruimtelijke structuur van het eiland

Sas van Gent. Een kleine plaats in Zeeuws-Vlaanderen met een rijk industrieel verleden. Maar ook een krimpgemeente waar woningen lang leegstaan. Woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wilde deze krimp omzetten in kansen.

In 2008 schakelden zij MUST in om hen hierbij te helpen. Wij maakten een gebiedsvisie. Hierin concludeerden wij dat bevolkingskrimp de leefbaarheid van Sas van Gent juist kan vergroten. Het kan ervoor zorgen dat de kwaliteiten van de historische binnenstad meer naar voren komen. Op basis van de lokale geschiedenis is gekeken welke plekken behouden moeten blijven, welke een andere functie kunnen krijgen en welke gesloopt mogen worden.

Een mooie opdracht met een uitkomst die ook in andere krimpgemeenten ingezet kan worden.

Meer weten? Bekijk het project op onze projectpagina of lees het artikel in Cobouw.

  • Veerle Simons
  • juni 2019