Must

MUST KölnMUST Köln ontvangt Haagse delegatie in Frankfurt

Foto van de Haagse delegatie in FrankfurtDe stad Den Haag wil in haar Central Innovation District (CID) een nieuw economisch cluster met hoge dichtheden combineren. Door het gebrek aan ruimte lijkt hoogbouw een passende bouwvorm. Burgemeester en Wethouders van Den Haag bezochten Frankfurt om van de ervaringen in deze Duitse hoogbouwstad te leren. MUST heeft het bezoek inhoudelijk voorbereid en de delegatie gedurende de dag begeleid.

Onder de inspirerende leiding van Andrea Schwappach van Guiding Architects bezochten we in Frankfurt gebieden uit de verschillende fasen van de hoogbouwontwikkeling met bijbehorende gebouwtypologieën. Tom Minderhoud van UN Studio lichtte bij de bouwplaats het innovatieve project FOUR toe. En ter afsluiting leidde een curator ons rond in de tentoonstelling “BEST HIGHRISES 2018/2019 – Internationaler Hochhaus Preis 2018“.

Een compacte, inspirerende dag die tot geanimeerde gesprekken leidde over de kwaliteitseisen die aan hoogbouw in het CID kunnen of moeten worden gesteld!

Foto van de Haagse delegatie in Frankfurt

 • Robert Broesi
 • december 2018

nieuwsMUST bij jaarcongres De Vernieuwde Stad

Foto voor het project De rechtvaardige stadWouter Veldhuis was een van de sprekers bij het jaarcongres van De Vernieuwde Stad. Hij stond op het podium naast Monique Kremer (bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de UVA) en Arre Zuurmond (Ombudsman Metropool Amsterdam).

De Vernieuwde Stad is een platform van grote maatschappelijk betrokken woningcorporaties. Zij gaf dit jaar het thema ‘Investeren in een inclusieve stad’ mee aan het jaarcongres. In het kader van dit thema sprak Wouter over wat mensen eigenlijk nodig hebben en wat je daar in de ruimte voor kan maken.

Eric Harms van Ruimte en Wonen schreef een artikel n.a.v. het jaarcongres. Het artikel, getiteld Koken zonder recept, kan je nalezen op de website van Ruimte en Wonen.

De dag werd ook vastgelegd op film. Die kijk je hieronder terug.

 • Veerle Simons
 • december 2018

nieuwsMUST in Vakblad Groen

©MUST Foto groen in Den Haag Zuidwest. Voor Vakblad GroenIn het meeste recente nummer van Vakblad Groen staat een artikel van MUST. In hun special over Den Haag schrijven wij over onze projecten in Den Haag Zuidwest.

In ons artikel Bestemming Zuidwest houden wij een pleidooi voor betekenisvol groen. Net als veel andere steden in de Randstad heeft ook Den Haag een verdichtingsopgave. Wij laten zien dat deze opgave samen kan gaan met het verbeteren van de groenblauwe structuur van Den Haag.

Lees ons artikel hier: Bestemming Zuidwest

 • Meer weten over onze projecten in Den Haag? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier en hier.
 • Meer weten over Vakblad Groen? Kijk op hun website of volg hen op twitter.
 • Anne Nieuwenhuys
 • december 2018

Tweets

nieuwsStad van de Toekomst: eindpresentaties live te volgen!

Afbeelding van onze locatie in Eindhoven voor het project De stad van de Toekomst

Eerder dit jaar ging het BNA onderzoeksproject Stad van de Toekomst van start. Vrijdag 30 november presenteren de tien teams hun eindvisie op project en proces. Het evenement in Pakhuis de Zwijger is uitverkocht, maar er is goed nieuws. Je kan alles vanuit je warme huiskamer volgen via een livestream.

MUST werkte mee aan de transformatie van 1×1 km in Eindhoven Fellenoord. Dit deden wij in samen met Tangram Architectuur en Stedelijk LandschapUrban SyncArcadisFaktonBecx & van LoonMasja Cohen en 3pm.

Tijdens de slotmanifestatie in Pakhuis de Zwijger wordt ook gevlogd. Deze vlog plaatsen wij na afloop op onze website!

 • Veerle Simons
 • november 2018

lezenArchitectuurNL plaatst artikel over afstudeerproject Bram van Ooijen

Locatie van het vluchtelingenkamp Al-Wihdat ihkv het artikel in ArchitectuurNL

ArchitectuurNL besteedt in haar meest recente nummer uitgebreid aandacht aan het afstudeerproject van MUST collega Bram van Ooijen.

Bram studeerde vorig jaar af aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst met het project Wihdatopia. Hierin onderzocht hij de stedelijke dimensie van vluchtelingenkampen en de symbiotische relatie die kamp en stad met elkaar kunnen ontwikkelen.

Het artikel in ArchitectuurNL kan je online lezen. Je vindt het artikel hier: Wihdatopia, vluchtelingenkamp als stad van morgen.

 

 • Veerle Simons
 • november 2018