nieuwsLelylijn: de impact van een station in de Noordoostpolder

Lelylijn: de impact van een station in de Noordoostpolder
De Lelylijn is al jaren onderwerp van discussie in Nederland. Is deze nieuwe snelle spoorlijn van de Randstad naar het noorden de investering waard? En wat brengt het ons land, maar ook vooral de plaatsen langs deze lijn?
In opdracht van de Gemeente Noordoostpolder onderzochten MUST, SITE en Regioplan de impact van een station in de Noordoostpolder. Door het in kaart brengen van scenario’s (met en zonder station), hebben we de opgaven, kansen en de impact van een station verkend.  Daarmee heeft de gemeente ook meer duidelijkheid gekregen welke keuzes zij op de korte en lange termijn te maken heeft.

 

Enkele lessen die wij hebben getrokken zijn:
 • 1. Het bedrijfsleven profiteert van de Lelylijn en de economie wordt sterker met een station.

2. Een tracé gebundeld aan de A6 past het beste bij de kernkwaliteiten van de Noordoostpolder.
3. Het tracé en het station zijn ook een landschappelijke ontwerpopgave.
4. Een station met woningbouw geeft een impuls aan sociaal-maatschappelijke agenda’s.
5. De kwaliteit van het stationsgebied moet uitstekend zijn. Daarop moet gemeente nu al (hoog) inzetten.

Eind april heeft het College van de gemeente Noordoostpolder de impactanalyse vastgesteld. Daarmee vormt het de input van de gemeente in het gemeente in het verdere MIRT traject. De hele impactanalyse met alle lessen en de verschillende scenario’s vind je hier.

 • Rob Giesendorf
 • juni 2024

Nieuwe bureaufoto’s

Bij een nieuw kantoor horen ook nieuwe bureaufoto’s. Deze kleine impressie geeft een leuk inkijkje in onze mooie nieuwe plek en ons fijne team. Ook deze keer zijn de foto’s gemaakt door Rufus de Vries.

 • Veerle Simons
 • juni 2024

nieuwsOnze drie bodem-maquettes!

Met veel plezier (en een beetje stress) werkten wij de afgelopen weken met het hele team aan drie maquettes, die de ondergrond van Overijssel, Zwolle en Enschede laten zien. Wij vinden dat ze prachtig geworden zijn ❤️. En een echte teamprestatie! De maquettes zijn gebruikt voor het symposium Bodem Breed en staan nu in het provinciehuis in Zwolle.

Met dank aan Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Enschede, Michiel Dubiez en alle musties!

 • Veerle Simons
 • april 2024

FEEST

 • Sebastian van Berkel
 • november 2023

nieuwsNieuwe collega!

Nieuwe collega!

Wij hebben een nieuwe collega! Sinds september werkt Janna ter Brugge bij ons als stagiaire. Hieronder stelt zij zich voor.


Hoi! Mijn naam is Janna en ik loop sinds september stage bij MUST. Ik heb Built Environment gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierna maakte ik een uitstap door te beginnen aan een Bachelor pedagogiek om mijn kennis in mensen en gedrag verder te verdiepen.

Ik ben heel erg geïnteresseerd in het sociale aspect van stedenbouw en ik geniet ervan om bij MUST meer ervaring op te doen met ontwerpend onderzoek in de praktijk. Ik ben nieuwsgierig en analytisch en vind het heel leuk om verschillende belangen tegen elkaar af te wegen. Bij MUST leer ik deze eigenschappen toepassen onder begeleiding van een leuk interdisciplinair team. 

 • Veerle Simons
 • november 2023