nieuwsNieuwe Musties: Calvin en Hadassa

Foto's van onze nieuwe stagiaires Calvin en HadassaHoera, wij hebben twee nieuwe collega’s!

Calvin en Hadassa zijn eind augustus begonnen aan hun stage bij MUST. Calvin vanuit zijn opleiding Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam en Hadassa vanuit haar opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Rotterdam.

Beiden blijven vijf maanden en werken mee aan verschillende projecten. Wij zijn heel blij dat ze er zijn!

  • Veerle Simons
  • september 2020

lezenKaartmateriaal Deltaprogramma21

kaart uit het deltaprogramma21

Hoe houden we in Nederland onze voeten droog? Dat staat in het deltaprogramma21.

Elk jaar wordt door de Deltacommissie het deltaprogramma opgesteld. Dit is het programma van de Nederlandse overheid om Nederland te beschermen en te voorzien van voldoende zoetwater.

MUST heeft samen met de Deltacommissie en de deelgebieden (IJsselmeer, Rijnmond Drechtsteden,  Rijn en Maas, Zuidwestelijke Delta, Kust en waddengebied) het deltaprogramma21 voorzien van kaartmateriaal. Het programma is online in te zien en te downloaden op https://dp2021.deltaprogramma.nl/

Wil je meer weten over onze cartografie? Klik dan hier.

  • Bjorn Mensink
  • september 2020

onderzoekVijf proefboringen

Stad-Forum start een nieuw project. Door middel van vijf proefboringen willen ze de nieuwe, pluriforme stedelijkheid van Groot Amsterdam leren begrijpen. De komende maanden gaat Stad-Forum daarom op onderzoek uit in Almere-Poort, Beverwijk, Hilversum, Purmerend en Uithoorn.

In het onderzoek staat centraal wat Amsterdam voor zijn omgeving kan betekenen. En hoe de specifiek lokale thema’s zich verhouden tot Groot-Amsterdam. Stad-Forum gaat daarvoor in gesprek met bestuurders en onderzoekers, maar zeker ook met bewoners.

De resultaten van de proefboringen worden eind dit jaar verwerkt in vijf korte films. Begin 2021 komt er een overkoepelende lange film. Iets om naar uit te kijken dus!

Meer weten over dit onderzoek? Kijk dan op de website van Stad-Forum.

  • Wouter Veldhuis
  • september 2020

bekijkNieuwe woningen in Reigersbos?

Vogelvlucht van Reigersbos hoe het er uit kan komen te zien

Bewoners van Reigersbos willen graag nieuwe woningen in hun wijk. Maar wat voor woningen zijn dat dan? En hoe ziet de wijk er uit als deze nieuwe woningen daadwerkelijk gebouwd worden?

Gemeente Amsterdam vroeg drie bureaus, waaronder MUST, om door middel van schetsen inzichtelijk te maken hoe Reigersbos er uit kan zien mét de nieuwe woningen. Het gaat hier niet om definitieve ontwerpen, maar om een impressie.

Met veel plezier hebben wij aan deze opdracht gewerkt. Onze schetsen en uitleg zijn te zien en lezen via deze website. Daar kan je ook eventueel een reactie achterlaten.

Wij plaatsten eerder een filmpje over dit project op onze blog. Dat kan je hier bekijken.

  • Hein Coumou
  • september 2020

bezoekMUST in digitale tentoonstelling Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum lanceerde de digitale tentoonstelling Corona in de Stad. De tentoonstelling laat zien wat impact is van het coronavirus op de stad en haar bewoners. Ook MUST leverde een bijdrage.

Corona in de Stad is een levende, groeiende, digitale tentoonstelling. Maar het is ook een luisterplatform. Iedereen kan een verhaal insturen. Gastcuratoren en museummedewerkers kiezen iedere week enkele verhalen uit die in digitale zalen geplaatst worden.

MUST stuurde het verhaal Niets doen is wél een optie in. Gastcurator Tracey Mets koos het verhaal uit voor de digitale zaal stadsleven #coronastad. Je kan het artikel lezen op de website van het Amsterdam Museum. Wij zijn trots dat we onderdeel uitmaken van dit initiatief!

 

  • Wouter Veldhuis
  • september 2020