nieuwsHerontwikkeling Havenstraatterrein gestart

Een update vanuit Amsterdam. Hier is de gemeente begonnen met de herontwikkeling van het Havenstraatterrein. Op dit voormalige spooremplacement van het Haarlemmermeerstation komen o.a 500 woningen, een school en bedrijven.

Maar heel mooi;  er komt ook een nieuwe tramloods voor de historische trams op het terrein. Daarmee past de ontwikkeling binnen het stedenbouwkundig ontwerp wat MUST in 2011-2013 maakte. In ons plan behielden wij specifiek ruimte voor de Museumtramlijn, omdat wij dit een onmisbaar element vonden voor het karakter van de toekomstige wijk. Heel fijn dat de huidige plannen daarin meegaan.

Eind 2024 is de aanbesteding van het hele project gegund en op dit moment wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Dat betekent dat de huidige loodsen gesloopt en verwijderd worden en de grond schoongemaakt wordt. Pas in 2026 wordt er gestart met de bouw.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via deze website: www.amsterdam.nl/havenstraatterrein. Meer informatie over het project van MUST uit 2011-2013 vind je hier: MUST – Havenstraatterrein.

  • Wouter Veldhuis
  • juni 2024

nieuwsAhmet neemt afscheid

Ahmet neemt afscheid

De stage van Ahmet zit er alweer op. Hieronder blikt hij terug op de afgelopen zes maanden bij ons.


Ik kijk met positieve gedachtes terug op mijn stage bij MUST. Het was een leerzame ervaring en ik ben elke dag met veel plezier naar het bureau gegaan.

Ik waardeer de tijd bij MUST oprecht heel erg en wil iedereen in het team bedanken voor alle moeite en geduld die zij erin hebben gestoken om mij te helpen met mijn ontwikkeling tijdens mijn stageperiode. Daarnaast wil ik ook mijn begeleider Sebastian heel erg bedanken. Hij was altijd bereikbaar en stond open voor vragen. Ik ben dankbaar voor MUST met wat ze allemaal betekent hebben voor mij en zal nooit mijn ervaring bij hen vergeten.

Nu ligt mijn focus op mijn afstudeerjaar. Ik wil  o.a. mijn kennis uitbreiden en het datgene wat ik geleerd heb tijdens stage op school benutten. Hoewel ik dit hoofdstuk met alle verdriet nu  beëindig, ben ik wel enthousiast om te zien hoe mijn toekomst ter realisatie komt en de uitdagingen die erbij horen aan te gaan.

Ahmet Yilmaz | ex-Stagiaire MUST


Dag lieve Ahmet, het was superleuk om je in ons team te hebben en je te zien groeien!

 

  • Veerle Simons
  • juni 2024

nieuwsLelylijn: de impact van een station in de Noordoostpolder

Lelylijn: de impact van een station in de Noordoostpolder
De Lelylijn is al jaren onderwerp van discussie in Nederland. Is deze nieuwe snelle spoorlijn van de Randstad naar het noorden de investering waard? En wat brengt het ons land, maar ook vooral de plaatsen langs deze lijn?
In opdracht van de Gemeente Noordoostpolder onderzochten MUST, SITE en Regioplan de impact van een station in de Noordoostpolder. Door het in kaart brengen van scenario’s (met en zonder station), hebben we de opgaven, kansen en de impact van een station verkend.  Daarmee heeft de gemeente ook meer duidelijkheid gekregen welke keuzes zij op de korte en lange termijn te maken heeft.

 

Enkele lessen die wij hebben getrokken zijn:
  • 1. Het bedrijfsleven profiteert van de Lelylijn en de economie wordt sterker met een station.

2. Een tracé gebundeld aan de A6 past het beste bij de kernkwaliteiten van de Noordoostpolder.
3. Het tracé en het station zijn ook een landschappelijke ontwerpopgave.
4. Een station met woningbouw geeft een impuls aan sociaal-maatschappelijke agenda’s.
5. De kwaliteit van het stationsgebied moet uitstekend zijn. Daarop moet gemeente nu al (hoog) inzetten.

Eind april heeft het College van de gemeente Noordoostpolder de impactanalyse vastgesteld. Daarmee vormt het de input van de gemeente in het gemeente in het verdere MIRT traject. De hele impactanalyse met alle lessen en de verschillende scenario’s vind je hier.

  • Rob Giesendorf
  • juni 2024

Nieuwe bureaufoto’s

Bij een nieuw kantoor horen ook nieuwe bureaufoto’s. Deze kleine impressie geeft een leuk inkijkje in onze mooie nieuwe plek en ons fijne team. Ook deze keer zijn de foto’s gemaakt door Rufus de Vries.

  • Veerle Simons
  • juni 2024

nieuwsOnze drie bodem-maquettes!

Met veel plezier (en een beetje stress) werkten wij de afgelopen weken met het hele team aan drie maquettes, die de ondergrond van Overijssel, Zwolle en Enschede laten zien. Wij vinden dat ze prachtig geworden zijn ❤️. En een echte teamprestatie! De maquettes zijn gebruikt voor het symposium Bodem Breed en staan nu in het provinciehuis in Zwolle.

Met dank aan Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Enschede, Michiel Dubiez en alle musties!

  • Veerle Simons
  • april 2024