stemLivestream De Meester 2020. Stem voor de publieksprijs!

Dit jaar is De Meester 2020 te volgen via een livestream

De uitreiking van De Meester gaat dit jaar nét wat anders. Vanwege de coronamaatregelen is het deze keer een online evenement.

Vrijdag 20 november om 19.50u gaat de livestream van start. Kijk wie De Meester 2020 wordt én stem op jouw favoriete ontwerp (tip: Hoogtij van Mustie Freek van Riet!). Wie weet wint jouw favoriet wel de publieksprijs.

De livestream is via deze link te volgen: De Meester 2020.

See you online!

 

  • Veerle Simons
  • november 2020

nieuwsFreek genomineerd voor De Meester én de ArchiprixNL

©MUST | Freek van RietDubbel feest, want collega Freek van Riet is zowel genomineerd voor De Meester 2020 als de ArchiprixNL 2021. Freek studeerde afgelopen zomer af aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst met zijn onderzoek Hoogtij: hoe we in de verstedelijkingsopgave tijdig kunnen anticiperen op de nijpende gevolgen van de klimaatcrisis. De Meester is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de afstudeerder van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst die de maatschappelijke rol en betekenis van architectuur en stedenbouw het meest overtuigend voor het voetlicht weet te brengen. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 20 november in Bluecity en is van 19.50u te volgen via een livestream. De link wordt binnenkort geplaatst op de website van de Fleur Groenendijk Foundation. Nieuw is dat er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt wordt. De stemming gaat binnenkort open en kondigen we uiteraard op onze blog aan.

De ArchiprixNL wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest talentvolle afstudeerder van de Nederlandse masteropleidingen voor architectuur, stedenbouw, interieur- en landschapsarchitectuur. De uitreiking vindt plaats in juni 2021. We moeten nog even geduld hebben dus. Eerder werd ook al collega Ziega genomineerd voor de ArchiprixNL 2021.

Wij zijn ontzettend trots op Freek!

  • Veerle Simons
  • november 2020

nieuwsZiega van den Berk genomineerd voor Archiprix NL

Afbeelding van de Doggersbank, het afstudeerwerk van Ziega van den Berk. Wederom goed nieuws! Collega Ziega van den Berk is genomineerd voor de Archiprix Nederland 2021. Zij studeerde afgelopen zomer af aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst met haar afstudeerproject Het Doggersland, de kraamkamer van de Noordzee. Wij zijn supertrots op haar!

In haar afstudeerproject onderzoekt Ziega wat het betekent voor de Doggersbank als hier 8000 windmolens geplaatst worden. Zij benaderde deze casus vanuit het perspectief van het landschap en het zeeleven zelf. Want het harde substraat van een windpark biedt  een kans, maar daarvoor moet je de zee wel zien als een landschap en dit landschap met al zijn inwoners leren kennen.

Afbeelding van college Ziega van den Berk voor haar afstudeerproject

Meer weten over het onderzoek van Ziega? Bekijk haar afstudeerpagina, lees haar volledige afstudeeronderzoek op Issuu of stuur haar een e-mail.

 

 

  • Veerle Simons
  • november 2020

nieuwsNieuwe leden College van Rijksadviseurs benoemd

Foto van het nieuwe college van rijksadviseurs

Francesco Veenstra, Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis zijn benoemd tot lid van het College van Rijksadviseurs. Francesco Veenstra wordt met ingang van 1 september 2021 Rijksbouwmeester en voorzitter van het College van Rijksadviseurs. Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis worden Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving en starten op 1 december 2020. Het College van Rijksadviseurs adviseert het kabinet – gevraagd en ongevraagd – over ruimtelijke vraagstukken in de leefomgeving.

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht van Francesco Veenstra. Hij volgt Floris Alkemade op, die tot 1 september 2021 Rijksbouwmeester blijft. Veenstra blijft verbonden aan architectenbureau Vakwerk.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft landschapsarchitect Jannemarie de Jonge en stedenbouwkundige en architect Wouter Veldhuis benoemd tot Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving. Zij volgen Berno Strootman en Daan Zandbelt op, die sinds september 2016 de functies van Rijksadviseurs hebben vervuld. Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis blijven eveneens verbonden aan hun bureaus (respectievelijk Wing en MUST). Zij zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Het team van MUST is heel trots dat Wouter de komende vier jaar de kans krijgt om op strategisch niveau mee te denken en te adviseren over grote nationale vraagstukken en opgaven in de leefomgeving. Juist nu. Want de uitdagingen zijn complex. En de maatschappelijke roep om meer regie vanuit de Rijksoverheid om deze uitdagingen integraal aan te kunnen pakken is groter dan ooit.

Zie voor meer informatie het persbericht op de website van het CRa.

  • Veerle Simons
  • november 2020

kijkenPieter bij online hoogbouwdebat Zwolle

Deze foto geeft een impressie van hoogbouwIn Zwolle vinden in oktober en november meerdere online debatten plaats rondom de omgevingsvisie. Op woensdagavond 28 oktober schuift collega Pieter Jannink aan bij de themabespreking Hoogbouw en Verdichting.

De themabespreking is openbaar, maar vanwege de coronamaatregelen wel digitaal. Wil je meepraten? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Themabespreking Hoogbouw en Verdichting
19.30 – 21.00u
Online

  • Veerle Simons
  • oktober 2020