nieuwsHerontwikkeling Havenstraatterrein gestart

Een update vanuit Amsterdam. Hier is de gemeente begonnen met de herontwikkeling van het Havenstraatterrein. Op dit voormalige spooremplacement van het Haarlemmermeerstation komen o.a 500 woningen, een school en bedrijven.

Maar heel mooi;  er komt ook een nieuwe tramloods voor de historische trams op het terrein. Daarmee past de ontwikkeling binnen het stedenbouwkundig ontwerp wat MUST in 2011-2013 maakte. In ons plan behielden wij specifiek ruimte voor de Museumtramlijn, omdat wij dit een onmisbaar element vonden voor het karakter van de toekomstige wijk. Heel fijn dat de huidige plannen daarin meegaan.

Eind 2024 is de aanbesteding van het hele project gegund en op dit moment wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Dat betekent dat de huidige loodsen gesloopt en verwijderd worden en de grond schoongemaakt wordt. Pas in 2026 wordt er gestart met de bouw.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via deze website: www.amsterdam.nl/havenstraatterrein. Meer informatie over het project van MUST uit 2011-2013 vind je hier: MUST – Havenstraatterrein.

  • Wouter Veldhuis
  • juni 2024