Kempenatlas

De Kempen in kaart gebracht

De voorbije eeuwen duidden cartografen de Kempen systematisch aan als een onbestemde leegte of een niemandsland. MUST heeft de handschoen opgepakt en de regio in kaart gebracht. Het resultaat is een zoektocht naar de identiteit van de regio in atlasvorm.

De voorbije eeuwen duidden cartografen de Kempen systematisch aan als een onbestemde leegte of een niemandsland. Pas in het begin van de 19de eeuw kwam daar verandering in. De Kempen werden gekoloniseerd. Er was overvloedig ruimte beschikbaar voor zware industrie, grote infrastructuurwerken en gedurfde experimenten. De Kempen waren een laboratorium waar vernieuwende inzichten in landbouw, armenzorg of mobiliteit voor het eerst werden uitgetest.

De Kempenatlas is een zoektocht naar de eigenheid en identiteit van deze regio. De Kempenatlas brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. MUST heeft twaalf thematische kaarten gemaakt die inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio geven. De atlas wordt verrijkt met vele foto’s, essays en archiefbeelden van archetypische plekken en tonen de Kempen in al hun facetten. Het resultaat is een lijvig boekwerk en een tentoonstelling. De publicatie is goed ontvangen in diverse media.

Algemene informatie

Kempenatlas. Van terra incognita tot hotspot. De Kempen in kaart gebracht.
formaat: 27 × 37 cm / pagina’s: 240 / afwerking: hardcover
ISBN: 9789491789168 / uitgever: Public Space

Redactie: Maarten Van Acker, Edith Wouters, Evelien Pieters, Bas Van der Veken, Joeri De Bruyn
Cartografie: MUST stedenbouw
Fotografie: Filip Dujardin
37 x 27 cm, 240 pagina’s

Bestellen

Wil je de Kempenatlas bestellen? Dat kan via Naibooksellers. Of kijk op onze publicatie-pagina.

Werkveld
 • Regionale strategie
 • Cartografie
Rol
 • Ontwerper
 • Onderzoeker
 • Inspirator
  Product
 • Publicatie
  Tentoonstelling
  Periode
 • 2016-2017

Meer Projecten