nieuwsMet het Koeverns Kompas van Coevorden naar Assen

Een foto van de Jeep Discovery waarmee het college van Coevorden naar Assen reed

Eerder berichtten wij over het Koeverns Kompas. De tool die wij voor de gemeente Coevorden ontwikkelden en waarmee het college haar koers kan bepalen. En nu is het college onderweg. Letterlijk; met een Jeep Discovery van Coevorden naar Assen.

Het college vindt het belangrijk om het Kompas met partners te delen. En met Gedeputeerde Staten (GS) als bestuurlijke partner in het bijzonder. Het college vraagt GS te ondersteunen bij de expedities die ze uitzetten op basis van de vijf kompaspunten. De ene keer actief als bemanningslid, de andere keer als ondersteuner of sponsor.

 

In de Jeep Discovery reed het college op 9 november van Coevorden naar de Gedeputeerde Staten in Assen. Met op de auto het kompas en de bijbehorende waarden. De keuze voor een Jeep Discovery was een verwijzing naar de expeditie van Kapitein Cook naar Noord-Amerika, waar één van de schepen de naam Discovery had. Treffender is dat de Britse marine-officier en ontdekkingsreiziger George Vancouver deze reis onder kapitein James Cook diende. De achternaam Van Coevorden werd in het Verenigd Koninkrijk Vancouver toen zijn overgrootvader zich in Norfolk vestigde.

 

  • Sebastian van Berkel
  • november 2021