projectCoevorden klaar voor de toekomst met Koeverns Kompas

Fictief toekomstbeeld gemeente CoevordenCoevorden is klaar voor de toekomst met het Koeverns Kompas. Wij maakten deze tool voor de inwoners, wethouders en medewerkers van de gemeente. Zodat zij nu en in de toekomst gefundeerde keuzes kunnen maken die verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden.

De dynamiek en uitdagingen rondom de gemeente Coevorden zijn groot. Denk aan de energie- en landbouwtransitie, maar ook aan de toenemende vergrijzing, leegstand en structurele armoede. Grote en kleine projecten worden opgezet om deze uitdagingen te lijf te gaan. Het is een mooie gelegenheid om de ambities op lange termijn te koppelen aan gerichte acties op de korte termijn. Zodat alle inwoners in een gezonde leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren.

Het kompas van CoevordenOm dit voor elkaar te krijgen, is richting nodig. Daarom ontwikkelden wij voor de gemeente Coevorden het Koeverns Kompas. Met dit kompas kan de gemeente vooruit kijken en haar koers bepalen. Maar het Kompas verbindt ook verleden, heden en toekomst. Dit doet zij door middel van de waarden durven, eigenheid, grensverleggend, verbindend en trots. Deze waarden zijn tijdloos en horen bij Coevorden. Zij komen in ieder besluit terug.

Het Kompas is een tool voor nu en de toekomst. Voor huidige en toekomstige inwoners, bestuurders en medewerkers van de gemeente Coevorden. Het verbindt door de vraag te stellen: welke keuze zou jij maken, op basis van het kompas?

Wil je meer weten over het Koeverns Kompas? Kijk dan hier: Kompas voor de toekomst van de gemeente Coevorden.

  • Sebastian van Berkel
  • oktober 2021