Throwback ThursdaySpeelplan Borneo Sporenburg

Foto van een van de speelplekken op Borneo SporenburgHet is zomer. Tijd om lekker buiten te spelen. Woon je op Borneo Sporenburg (Amsterdam) dan is de kans groot dat je speelt op een van de speelplekken die MUST in 2001 heeft ontworpen.

In 2001 vroeg de Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) ons om een speelplan voor Borneo Sporenburg op te stellen. Deze buurt werd begin 2000 ontwikkeld en bevindt zich in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

Als uitgangspunt voor het speelplan namen wij een beperkt aantal gespecialiseerde speelplekken. Deze kregen allemaal een andere inrichting met herkenbare materialen. Ook ontwierpen we specifieke plekken voor verschillende leeftijdscategorieën. Op deze manier creëerden we optimale speelplekken waar veel aandacht is voor veiligheid, toezicht en uitdaging.

Ontwerp berenpootjes Borneo Sporenburg

Het speelplan bestaat onder andere uit het speelhuis; een weggelaten patiowoning die volledig als kinder-klim en klauterhuis is ingericht; de speelstraat waar voetstappen in het asfalt kinderen meenemen tot aan twee gigantische berepoten; en een speelstrip als uitdagende hindernisbaan, inclusief kabelbaan!

Foto van de kabelbaan op Borneo Sporenburg

Het speelplan is in 2002 opgeleverd en extra leuk: de speelplekken zijn nog steeds in gebruik!

  • Veerle Simons
  • juli 2019