op padIndiase YouTuber Dhruv Rathee met MUST door Amsterdam

Vorige week was de Indiase YouTuber Dhruv Rathee in Amsterdam. Hij maakte, in samenwerking met Deutsche Welle, een reportage over het vak stedenbouw; wat houdt het in, welke studies sluiten aan en hoe kan stedenbouw ingezet worden in India? Collega’s Wouter en Ziega namen hem een middag mee op sleeptouw door Amsterdam.

We ontvingen Dhruv Rathee bij ons op kantoor. Daar lieten we hem tekeningen en maquettes zien, legden we uit hoe een werkdag eruit ziet en wat onze werkwijze en focus is. Hierbij gingen we ook in op het thema van de rechtvaardige stad; waardering voor maatschappelijke functies en bezorgdheid over de eenzijdige economische blik op het gebruik van de ruimte in onze steden.

 Dhruv Rathee bij ons op kantoorLater in de middag bezochten we verschillende projecten in Amsterdam, die een mooi inkijkje geven in ons vakgebied. En die gaan over betaalbare steden, klimaatadaptatie, biodiversiteit, gezondheid en co-creatie. Met onder andere een bezoekje aan  Startblok Elzenhagen en een tochtje met de ferry naar de NDSM-werf.

Samen met Dhruv Rathee op de NDSM-werfHet was een leuke en vooral zonnige dag, waarin we Dhruv hopelijk wat hebben kunnen leren over ons prachtige vak. Het filmpje wordt in de komende weken verwacht en zetten we uiteraard ook op onze website.

  • Veerle Simons
  • juli 2021