nieuwsBram van Ooijen in voorprogramma IDFA by Night

Foto van Bram van Ooijen.Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met IDFA by Night; negen unieke documentaires op het plein voor hun pand. De documentaires worden voorafgegaan door een inhoudelijk voorprogramma. Bram is een van de sprekers tijdens het voorprogramma op donderdag 11 juli.

De documentaire die 11 juli op het programma staat is Hamada. Hierin wordt het leven van drie jonge twintigers in gevolgd die verblijven in het vluchtelingenkamp Tindouf. Het is een saai en hard bestaan, maar daar laten de vrienden Sidahmed, Zaara en Taher zich niet door ontmoedigen. Met een onderkoeld gevoel voor humor laat regisseur Eloy Domínguez Serén zien hoe de twintigers hun dromen najagen.

In het voorprogramma wordt gesproken over de ontwikkeling dat vluchtelingenkampen van tijdelijke plekken overgaan in permanente woonplaatsen. Dat is een wereldwijde tendens, want hetzelfde fenomeen heeft Bram beschreven in zijn afstudeerproject Wihdatopia. Maar hoe bouw je toekomstplannen in een plek van tijdelijkheid?

Toegang tot IDFA by Night (voorprogramma + film) is gratis, wel graag even aanmelden via https://dezwijger.nl/programma/voorprogramma-hamada.

  • Veerle Simons
  • juli 2019