nieuwsAtlas Regio Zwolle gepresenteerd!

De presentatie en overhandiging van Atlas Regio Zwolle in het Stadhuis van ZwolleOnze prachtige Atlas Regio Zwolle is gepresenteerd en overhandigd aan Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Commissaris van de Koning Andries Heidema en de Burgemeester van Zwolle Peter Snijders. De Atlas is een uniek boekwerk met kaarten en beelden die laten zien hoe rijk en gevarieerd Regio Zwolle is.

Eenentwintig gemeenten en vier provincies vormen samen de Regio Zwolle. Zij werken vrijwillig met elkaar samen. Maar wat bindt de Regio Zwolle? En wat maakt de Regio Zwolle zo uniek ten opzichte van andere regio’s?

Met deze vraag zijn wij het onderzoekstraject gestart samen met planologen, ontwerpers, beleidsmedewerkers en studenten van het CIBAP. Het resultaat? Een prachtige Atlas waar we de Regio Zwolle letterlijk op de kaart hebben gezet. Met regionale kaarten, infographics en tientallen foto’s hebben we vijftien thema’s waaronder cultuur en erfgoed, water, landschap, energie en toerisme op een laagdrempelige manier in kaart gebracht. Zodat iedereen die geïnteresseerd is in de Regio Zwolle zich kan verdiepen in een bepaald thema.

Ben je nieuwsgierig naar het eindresultaat en wat de Regio Zwolle zo uniek maakt? De hele Atlas staat online op onze ISSUU-pagina en je kan hem via onderstaande link doorbladeren!

Cartografie is een van de speerpunten van MUST Stedebouw. Meer weten? Bekijk onze cartografie-pagina waar je een selectie van onze projecten vindt.

  • Bjorn Mensink
  • juli 2019