nieuwsAandacht voor onze familieweg Dalfsen in De Stentor

©MUST. Schets van de familieweg in DalfsenDe Stentor besteedt aandacht aan onze familieweg in Dalfsen. De afgelopen maanden werkten wij samen met onze onderburen Studio Louter hard aan het definitieve ontwerp.

De familieweg loopt over de plek waar drie jaar geleden spectaculaire vondsten werden gedaan. Tijdens een archeologische opgraving kwamen trechterbekers, kettingen en bijlen van duizenden jaren oud uit de grond.

Het idee van onze weg is dat deze iedere keer van functie verandert. De weg kan een zitplaats worden, maar ook een speelplaats, een zandbank, een seizoenstuin en zelfs een barbecueplek. In het midden komt een heuvel met daarop een centrale ontmoetingsplek.

De gemeenteraad trekt € 100.000 uit om de familieweg in te richten. Daarnaast wil het college van B&W € 26.000,- per jaar beschikbaar stellen voor toekomstige beheerkosten van de weg.

Lees hier het volledige artikel in De Stentor. Wil je meer weten over ons ontwerp, lees dan ons rapport ‘Ontmoetingen in de oudste wijk van Dalfsen‘ op Issuu. Of lees ons eerdere blogitem.

 

  • Ziega van den Berk
  • augustus 2018