nieuw projectInrichting openbare ruimte in de oudste wijk van Dalfsen!

ontwerp van de familieweg in Dalfsen

Een nieuwe uitdaging voor MUST en onze onderburen op de Lutmastraat Studio Louter. Wij wonnen de acquisitie en gaan ons nu inzetten voor het ontwerp van een familieweg in de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen.

In Dalfsen (provincie Overijssel) werden in 2015 ruim 120 graven, een grafmonument en resten van een boerderij uit de Trechterbekercultuur gevonden. Daarnaast werden Merovingische grafgiften aangetroffen. Unieke vondsten die aantonen dat hier al 5.000 jaar families wonen. Op deze bijzondere plek wordt nu de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen gebouwd. Maar de gemeente wil het unieke verleden wel incorporeren in de nieuwe wijk.

In ons plan is de Oude Middenweg de centrale spil. Deze historische weg is 5000 jaar in gebruik geweest en verbond Dalfsen met de buitenwereld. Wij gaan langs deze weg belevenissen creëren die de bewoners informeren over de unieke geschiedenis van hun wijk en bovendien verbinding, ontmoeting en familieleven in de wijk stimuleren.

De komende maanden werken wij samen met Studio Louter dit idee verder uit en implementeren wij het in de wijk. Wij hebben er heel veel zin in!

Uitgebreide informatie over de opgraving bij Dalfsen en de verschillende vondsten vind je onder andere op de Erfgoedstem.

  • Ziega van den Berk
  • januari 2017