nieuwsOpening ’t Nieuw Zand in Brugge

Aankondiging van de openingen van 't Nieuw Zand in BruggeMUST feliciteert de stad Brugge met de realisatie van ’t Nieuw Zand. Dit plein in de binnenstad van Brugge is de afgelopen maanden getransformeerd van een versleten plek tot een toegankelijk, modern evenementenplein.

De heraanleg werd via een Europese ontwerpwedstrijd uitgezet. De jury, bestaande uit o.a. bOb van Reeth, Burgemeester Landuyt en collega Wouter Veldhuis, koos voor het ontwerp van het Belgisch-Nederlandse team West 8, Snoeck & Partners (nu onderdeel van Sweco België) en Atelier Roland Jéol. Het plan, Plein van 150 linden, biedt o.a. meer ruimte voor groen en water, reduceert het autoverkeer rondom het plein, heeft een ruime, ondergrondse fietsenstalling en maakt gebruik van straat-, plein-, en accentverlichting. Het is knap dat dit ambitieuze ontwerp in zo’n korte tijd van prijsvraag tot realisatie is gekomen.

Op zaterdag 1 september wordt het nieuwe plein feestelijk geopend. Iedereen is welkom vanaf 19.00u. Meer informatie vind je in de uitnodiging.

Wil je meer weten over deze heraanleg en de verschillende ontwerpen die zijn ingestuurd, lees dan het boekje dat hierover is verschenen.

 

  • Veerle Simons
  • augustus 2018