MUST 20 jaar!2015 – Gebiedsagenda Noordzee 2050

klein filmpje om het jubileum van MUST te vierenMUST bestaat 20 jaar! En dat vieren wij door iedere week een ‘gouwe ouwe’ onder de aandacht te brengen. Want wat hebben we de afgelopen decennia een hoop mooie projecten mogen doen. In 2015 maakten wij het paviljoen Panorama Noordzee. Het panorama animeerden we vervolgens tot een korte film. Dit alles voor het project Gebiedsagenda Noordzee 2050.  

Het traditionele gebruik van de Noordzee is in transitie. In de toekomst kan de Noordzee meer betekenen voor de nationale behoefte voor energie, voedsel, natuur, recreatie en de beleving van erfgoed. Het Ministerie van IenM deed een verkenning naar deze transitie, opgaven, kansen en ontwikkelingen. De uitkomsten zijn gebundeld in het verslag Gebiedsagenda Noordzee 2050.

MUST was nauw betrokken bij deze verkenning. Wij maakten de kaarten waarop de mogelijke kansen, ontwikkelingen en opgaven in beeld gebracht zijn. Deze prachtige kaarten hebben we geprint op grote draaitafels. Deze vormden het decor voor rondetafelgesprekken over de toekomst van de Noordzee. Ook bouwden we het paviljoen Panorama Noordzee met mooie doorsnedes van de Noordzee. Dit panorama is later geanimeerd tot een korte film die je nog steeds kan bekijken.©MUST Kaart van de Noordzee voor de Gebiedsagenda Noordzee 2050

Wil je meer weten over de Gebiedsagenda? Dat kan op verschillende manieren. Onze projectpagina vind je hier. Ook het Noordzeeloket heeft een pagina gewijd aan de Gebiedsagenda. Onze animatie bekijk je op vimeo en het volledige verslag lees je online.

  • Veerle Simons
  • november 2017