PubliciteitPlan voor een groene Zuidas

Plan Amsterdam besteedt in haar nieuwste editie aandacht aan ‘Groen Amsterdam’. Met onder andere een artikel over de groene ambitie van de Zuidas. Een project waar wij al sinds begin dit jaar aan meewerken.

De Zuidas is volop in ontwikkeling. De afgelopen week werd bekend dat het Europees Medicijngenootschap zich in 2019 vestigt in dit gebied binnen Amsterdam Zuid. Daarnaast worden er de komende jaren duizenden woningen bijgebouwd en wordt de A10 ondertunneld. Maar de Zuidas heeft nog een ambitie: flink investeren in een groenere identiteit.

Zoom in van de kaart 'mens en dier op de Zuidas '.

Inmiddels ligt er een eerste plan, dat het groene raamwerk vormt voor de Zuidas. Hierbij is gebruik gemaakt van de zogenaamde stadsbiotopen benadering. Stadsbiotopen zijn plekken waar mens, plan en dier kunnen samenleven. Iedere plek vormt een stadsbiotoop met specifieke omstandigheden die voorwaarden voor leven herbergen.

Het artikel over de ambitie van de Zuidas kan je hier nalezen. Het hele magazine kan je nalezen via de website van de gemeente Amsterdam.

  • Veerle Simons
  • november 2017