zienZiega exposeert bij Droog Amsterdam

Afbeelding van de Doggersbank, het afstudeerwerk van Ziega van den Berk. Ook te zien bij Droog Amsterdam. Onze collega Ziega exposeert bij Droog Amsterdam. Haar afstudeerwerk is onderdeel van de expositie The World As We Don’t Know It – A New Bond Between and Earth. Gecureerd door Renny Ramakers en nog te zien t/m 12 januari 2022.

In de tentoonstelling delen 20 kunstenaars hun visie op de klimaatcrisis. Allemaal pleiten ze voor een andere relatie tussen mens en aarde en nieuwe manieren om onze maatschappij te organiseren. Twee nauw met elkaar verweven denklijnen vormen de rode draad in de tentoonstelling: een bescheidener plek voor de mens op deze aarde en een nauwere verbinding tussen ecologie en ethiek. Het is dus een breed palet van stemmen, soms utopisch, soms dystopisch. Sommige werken zijn politiek geladen, andere filosofisch of literair en soms zijn ze heel realistisch.

Ziega exposeert met haar afstudeerwerk Doggersbank. The Breeding Ground of the North Sea. Hierin stelde zij de vraag hoe we de energieopgave kunnen benutten als kans om het Noordzee-ecosysteem te verbeteren. Vanuit deze vraag ontwierp zij voor de Doggersbank, een ondiep gebied in de Noordzee, een windmolenpark waarbij zij de opgave benaderde vanuit het bestaande landschap en het zeeleven. Van de schaal van het gehele Dogger-landschap tot die van de windmolens richten alle ontwerpkeuzes zich op het stimuleren van een divers en rijk zeeleven.

De expositie bij Droog Amsterdam is gratis te bezoeken en nog te zien t/m 12 januari 2022.

  • Veerle Simons
  • september 2021