nieuwsToekomstvisie Museum BroekerVeiling

Birdeye view van BroekerveilingMuseum BroekerVeiling heeft de potentie uit te groeien tot een uniek museum met regionale aantrekkingskracht. Een plek waar de cultuurhistorische waarden en een inspirerend groen(te)verhaal tot leven komen. Samen met onze onderburen Studio Louter en Studio de Wolff ontwikkelden wij een toekomstvisie voor deze bijzondere plek.

Niet alleen is De BroekerVeiling hét centrum van de groenteteelt in Holland, het ligt ook nog eens in het bijzondere gebied Het Rijk der duizend Eilanden. Hier teelden tuinders honderden jaren lang hun groenten. En vanaf 1912 konden zij deze groenten verkopen via de doorvaarveiling BroekerVeiling. Een bijzondere plek met een bijzonder verhaal. Maar ook een plek die onder druk staat en een toekomstplan nodig heeft.

De toekomstvisie die er nu ligt, wil van de BroekerVeiling een lokaal verankerd museum maken met een regionale aantrekkingskracht. Samen met het Rijk der duizend Eilanden vormt het dan het cultuurhistorische hart van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Naar verwachting besluit de gemeenteraad kort voor de zomervakantie over de visie.

Nieuwsgierig naar de toekomstvisie? Bekijk hem hier: visiedocument Museum BroekerVeiling.

  • Ziega van den Berk
  • maart 2021