nieuwsBreehorn genomineerd voor Gouden A.A.P.

Deze flats van LEVS architecten zijn genomineerd voor de Gouden A.A.P. Fantastisch nieuws! Breehorn is genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2021. Dit complex sociale woningbouw is ontworpen door LEVS architecten en geeft invulling aan het stedenbouwkundig plan dat wij in 2016-2017 ontwierpen.

Dit is het stedenbouwkundig plan voor Breehorn

Het ensemble van Breehorn bestaat uit drie gebouwen: De Dammer, De Schaker en De Noordkop. Het is ontworpen voor twee verschillende opdrachtgevers en uitgevoerd door twee verschillende aannemers. Desondanks vormt het toch een geheel.

De gebouwen bestaan voor 80% uit sociale huur, de rest is middelhuur. De grootte varieert; van compacte twee- en driekamerappartementen tot grote zeskamerwoningen. Daarnaast is het ontwerp energiezuinig en zijn de gebruikte materialen mooi en hoogwaardig. Het is een antwoord op de integrale uitdagingen van Amsterdam: verdichten, verduurzamen en betaalbaar wonen.

De Gouden A.A.P. is een initiatief van Arcam. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar. De uitreiking is op vrijdag 28 mei 2021 om 16.00 uur en te volgen via een livestream.

Meer weten over het stedenbouwkundig plan dat wij maakten? Kijk dan op de projectpagina.

  • Veerle Simons
  • maart 2021