Ministerie van MaakTata Steel: van staalfabriek naar circulair industriecomplex

Tata Steel: in vier stappen van staalfabriek naar circulair industriecomplex. Behoud van werkgelegenheid, een gezondere leefomgeving, minder vervuilende uitstoot en ruimte voor woningen. Een droom? Nee, onze inzending voor het Ministerie van Maak!

Samen met 100 andere ontwerpteams maken wij deel uit van de grootste maquette van Nederland, tentoongesteld op Architecture Biennale Rotterdam. Het Ministerie van Maak heeft honderd ontwerpers en experts opgeroepen om hun collectieve kennis en verbeeldingskracht in te zetten om tot nieuwe ontwerpen voor Nederland te komen. Hiermee wil ze een bijdrage leveren aan de radicale verbouwing van Nederland en concrete oplossingen bieden voor het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering. Bovendien spoort het Ministerie van Maak! aan tot reflectie op de manier waarop bestaande overheidsstructuren hiermee omgaan.

Met onze maquette en het bijbehorende filmpje laten wij zien dat het mogelijk is om Tata Steel om te vormen van vervuilende staalfabriek naar circulair industriecomplex. In slechts 4 stappen en een aantal decennia geduld. Nieuwsgierig geworden? Dat begrijpen we. Kijk het filmpje via de link hieronder, of bezoek de tentoonstelling in Ferro Dome Rotterdam. Onze maquette is daar te zien t/m 13 november.

Filmpje Tata Steel

Met dank aan alle collega’s van MUST Amsterdam!!

  • Bjorn Mensink
  • oktober 2022