nieuwsMUST werkt aan: Bodematlas Twente

Kaart voor de Bodematlas Twente die de ondergrond van het gebied laat zien.  ‘Donker, fascinerend, vol geheimen’. Dit zijn enkele woorden uit de meest recente editie van de Blauwe Kamer dat als thema ‘Ondergronds!’ heeft. De ondergrond wordt een steeds belangrijker onderwerp, ook in de stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ook bij MUST zijn wij er mee bezig met de Bodematlas Twente.

Foto van het Bodemcafé, waar we input ophaalde voor de Bodematlas TwenteWij werken samen met de provincie Overijssel aan de Bodematlas. Door middel van kaarten, verhalen en gezamenlijke (digitale) workshops, brengen wij al het onzichtbare bovengronds. We selecteerden vier thema’s waarmee we aan de slag gingen. We gaan onder andere in op het grondwater, het ontstaan van de grond zoals zij nu is, de kwaliteit van het bodemleven en de energie die de bodem op kan leveren. Een spannende ontdekkingstocht!

De Bodematlas is een toevoeging aan de succesvolle Atlas Twente. De verwachting is dat hij begin juni naar de drukker gaat. De feestelijke presentatie die diezelfde maand zou plaatsvinden, is uitgesteld naar september/oktober. Iets om naar uit te kijken dus.

 

  • Bjorn Mensink
  • april 2020