nieuwsExpositie De Bretten

Fotograaf: Richard Mouw

Afgelopen week presenteerden we de tussentijdse resultaten van LaBGreen De Bretten. In dit project onderzoekt de gemeente Amsterdam samen met bewoners, ondernemers, geïnteresseerden én MUST hoe de Bretten toekomstbestendig gemaakt kunnen worden. Met een groeiend aantal bewoners en bedrijven maken steeds meer Amsterdammers gebruik van dit langgerekte groengebied van Haarlemmerpoort tot Halfweg.

Deze foto laat zien dat de boswachter wat aanwijst op de maquette tijdens de Expositie De Bretten

Fotograaf: Richard Mouw

Voor de nieuwjaarsbijeenkomst maakten wij een expositie waarin de bijdragen uit de zeven labs waren samengevat. Een rijkdom aan ideeën, toekomstbeelden en dromen belandde op een even groot aantal panelen. Ook maakten we visualisaties van een aantal uitgelichte ideeën. De ster van de expositie was de maquette waar een twintigtal rode objecten de ideeën verbeeldden die in meerdere labs geopperd waren. Het bracht de gesprekken op gang en lokte veel reactie uit.

Deze foto laat zien dat mensen enthousiast reageren op de maquette van De Bretten

Fotograaf: Richard Mouw

In het vervolg van LaBGreen gaat het gesprek over De Bretten verder. Voor de zomer van 2020 komt MUST met een ontwikkelboek waarin we alle mogelijke ideeën voor De Bretten op een rijtje zetten. To be continued dus…

  • Veerle Simons
  • januari 2020