luisterenDick en Rietje in Groot-Amsterdam

Ken jij Dick en Rietje al? Beiden zijn geboren en getogen in de binnenstad van Amsterdam. Maar hoe Amsterdams ze ook zijn, de binnenstad speelt nog maar een bescheiden rol in hun leven. De plekken die voor hen belangrijk strekken zich uit tot ver buiten de A10; Krommenie, Muidenberg, Purmerend, Waterland. Groot-Amsterdam dus.

Fotograaf Rufus de Vries volgde het stel en maakten foto’s van deze belangrijke plekken in hun leven. Maar ook van de mensen met wie zij deze plekken delen. Hun kleindochter Shanou bijvoorbeeld, maar ook buren Frank en Ria  en kapster Dee die zij nog kennen uit de Jordaan. Dit alles om het leven in Groot-Amsterdam in beeld te brengen.

Van Dick en Rietje verscheen een boek, maar nu is er ook een videopodcast. Hierin gaat Rufus langs bij de hoofdpersonen om hen de foto’s te laten zien die hij heeft gemaakt. Bekijk de videopostcast door op de afbeelding hieronder te klikken.

Foto van Dick en Rietje voor hun huis

De reportage van Dick en Rietje is onderdeel van het project Groot-Amsterdam van Stad-Forum én van het grotere project Regiobanden van Rufus de Vries.

 

  • Veerle Simons
  • maart 2020