nieuwsAtlas Flevoland gepresenteerd!

Kaart in Atlas Flevoland waarop de archeologie te zien is.

De Atlas Flevoland is gepresenteerd! Samen met de Provincie Flevoland en vele andere partijen werkte MUST aan dit prachtige naslagwerk. Want Flevoland is weliswaar de jongste provincie van Nederland, haar geschiedenis gaat duizenden jaren terug. Wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat.

Pioniers

In Flevoland wonen, werken en recreëren inmiddels ruim 400.000 mensen. Flevoland is een provincie die haar bestaan dankt aan pioniers, bij wie de pioniersmentaliteit van aanpakken in het DNA zit. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot veel innovatieve projecten in onze provincie. De provincie wil graag samen met haar inwoners werken aan het realiseren van idealen. De Atlas Flevoland is dan ook bedoeld als inspiratiedocument. Het is een visuele weergave van de ontwikkeling van Flevoland en de rijkdommen die zij als gebied te bieden heeft. Dit document kan helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijke plannen.

Foto in Atlas Flevoland die laat zien hoe de Amsteldiepdijk werd aangelegd.

12 thema’s

In de Atlas zijn 12 thema’s uitgewerkt in woord en beeld. Van logistiek tot erfgoed en archeologie en van circulaire economie tot recreatie en toerisme. Een tijdlijn laat de lange ontwikkeling van Flevoland zien en de illustraties van Joost Stokhof maken de Atlas helemaal af.

Online bekijken

De Atlas wordt op dit moment gedrukt als relatiegeschenk en voor musea en scholen. Maar je kan hem ook online bekijken via deze link: pdf Atlas Flevoland. Wij hopen dat je geïnspireerd wordt door het eindresultaat.

 

  • Sebastian van Berkel
  • september 2021