lezenAandacht in Rijnboutt Magazine voor De Rechtvaardige Stad

Foto voor het project De rechtvaardige stad en Just Design City

De recente uitgave van Rijnboutt Magazine besteedt aandacht aan de publieke taak van stedenbouw. In het artikel, geschreven door Floor Milikowski, komt ook Wouter aan het woord die eerder het essay De Rechtvaardige Stad schreef.

De tendens van gentrificatie van de stad is al jaren zichtbaar. Dit betekent dat steeds meer nadruk komt te liggen op economische waarde, groei en efficiëntie. En dat er minder of zelfs geen plek meer is voor mensen die niet in het plaatje passen.

Langzaam komt echter een tegenbeweging op gang. Een tegenbeweging van mensen die vinden dat het anders moet. Dat een stad voor iedereen moet zijn. In het artikel komen enkele van deze voortrekkers aan het woord. Naast Wouter Veldhuis zijn dat Hilde Blank (AM Concepts), Sjors de Vries (Ruimtevolk), Eric van der Kooij (Gemeente Amsterdam) en Marleen Stikker (Waag Society).

Zij pleiten allemaal voor een paradigmashift. Een verandering in denken. Volgens hen moeten we naar een systeem waarin het collectieve belang voorop staat. Niet onmogelijk, maar dan moet de politiek wel mee.

Wil je het hele artikel in Rijnboutt Magazine lezen? Download het hier: Rijnboutt – De publieke taak van stedenbouw

Het magazine kan je per post ontvangen door een mail te sturen naar press[at]rijnboutt.nl. Kijk voor meer informatie op de website www.rijnboutt.nl/articles/1349

 

  • Veerle Simons
  • juni 2019