MUST 20 jaar2006 – Lakerlopen

klein filmpje om het jubileum van MUST te vierenMUST bestaat 20 jaar! En dat vieren wij door iedere week een ‘gouwe ouwe’ onder de aandacht te brengen. Want wat hebben we de afgelopen decennia een hoop mooie projecten mogen doen. In 2006 waren wij druk bezig met de stedelijke vernieuwing van Lakerlopen (Eindhoven). Wij ontwikkelden een speciale matrix-methode waarmee we wensen en behoeften konden toetsen op haalbaarheid. 

Lakerlopen is een van de meest aansprekende voorbeelden van stedelijke vernieuwing in Nederland, door de intensieve samenwerking tussen bewoners, gemeente, woningcorporatie en ontwikkelaar. 

MUST raakte eind 2002 betrokken bij de stedelijke vernieuwing van Lakerlopen. Wij werden gevraagd om samen met alle betrokken partijen de stedenbouwkundige component van de stedelijke vernieuwing opnieuw te verkennen en uit te werken in een masterplan.

Lakerlopen fiets

Wij werden de verbinder tussen mensen en vertaler van wensen in ruimtelijke structuren en ingrepen. Om dit goed vorm te geven, ontwikkelden wij een speciale matrix-methode. Hiermee konden we alle wensen en behoeften toetsen op haalbaarheid. Het zorgde voor een duidelijk kader en een beargumenteerde afweging die voor alle betrokkenen begrijpelijk was. Het resultaat was een Masterplan wat door alle partijen werd omarmd en een goede, intensieve samenwerking tussen bewoners, gemeente, woningcorporaties en ontwikkelaar.

Lees meer over dit project op onze projectpagina.

 

  • Veerle Simons
  • september 2017