agendaStadmakerscongres 2018: 9 november in Rotterdam

Afbeelding Stadmakerscongres 2018 RotterdamOp vrijdag 9 november 2018 transformeert Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, opnieuw tot een bruisende werkplaats voor het stadmaken – AIR presenteert de 5e editie van het Stadmakerscongres. Ook MUST is aanwezig. Onze studie naar de Willems-as wordt gepresenteerd en waarschijnlijk schuift Wouter aan bij een paneldiscussie. 

Nu de stad groeit moeten we de cultuur van het samenwerken aan de stad productief maken. De groei van de stad moet goed zijn: compact, circulair, inclusief, productief en gezond. Daarom gaan we tijdens de 5e editie van het Stadmakerscongres op zoek naar vitale verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling, naar nieuwe perspectieven op ruimtelijke kwaliteit en naar de volgende fase in de praktijk van het stadmaken.

Guest Urban Critic

Sinds 2009 nodigt AIR namens de Van der Leeuwkring jaarlijks een internationale gast uit die de Rotterdamse praktijk en ontwikkeling vanuit ervaring en deskundigheid duidt, een spiegel voorhoudt en internationaal positioneert.

Van der Leeuwprijs

De Van der Leeuwprijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Van der Leeuwkring, waarin Rotterdamse opdrachtgevers op persoonlijke titel zijn verenigd. Zij delen hun betrokkenheid op een gedeelde publieke ruimte, het private en publieke ondernemerschap en de ruimtelijke kwaliteit van de stad Rotterdam. Met de Van der Leeuwprijs eert de kring een Rotterdams privaat initiatief met meerwaarde voor de publieke ruimte.

Stadmakerscongres

Het initiatief tot het Stadmakerscongres is ontstaan vanuit een beweging die (inter)nationaal en lokaal voelbaar is, namelijk dat het werken aan de stad niet langer slechts aan institutionele partijen is voorbehouden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit zijn specifieke deskundigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. Dat is de overtuiging en tevens de opgave die het Stadmakerscongres centraal stelt.

De breedte en variëteit van het programma weerspiegelt deze gedachte. Welke thema’s kun je verwachten: kansen voor energiewijken; de positie van stadslabs; de nationale én Rotterdamse omgevingsvisie; circulariteit en mobiliteit; de toekomst van maatschappelijk vastgoed; cultuur en onderwijs op de kaart; het verband tussen Rotterdamse gebiedsontwikkelingen; de brede visie op de groei van de stad.

Deelname aan het Stadmakerscongres 2018 is gratis; de kosten voor de lunch en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Omdat we op 9 november met meer dan 850 stadmakers samenkomen, willen we lange wachtrijen en lege magen voorkomen. Bestel daarom bij inschrijving de Stadmakerslunch voor slechts €13,50! Dan zorgen wij ervoor dat deze voor je klaarstaat.

Inschrijven en meer informatie via de website van het Stadmakerscongres: www.stadmakerscongres.nl.

  • Veerle Simons
  • oktober 2018