in de mediaOud project weer actueel: verdichting van Amsterdam

Verdichting van Amsterdam

Soms worden oude projecten ineens weer actueel. Zoals ons onderzoek Nieuw Amsterdam. Een succesvolle strategie naar verdichting.

In 2009 onderzochten wij in opdracht van ondernemersvereniging ORAM en de KvK, de mogelijkheden van verdichting in Amsterdam. De vraag die wij wilden beantwoorden: kunnen er woningen toegevoegd worden in de hoofdstad, binnen de bestaande stedelijke structuur? Het antwoord was heel duidelijk: ja, dat kan.

De discussie over verdichting is weer actueel, omdat de gemeente Amsterdam via het programma ‘Koers 2025’ de komende tien jaar 50.000 nieuwe woningen wil realiseren. Deze woningen komen voor een groot deel op bedrijventerreinen. ORAM is bezorgd dat wonen werken gaat verdrijven en schrijft hier in haar nieuwsbrief over dat een gedegen stedenbouwkundige visie mist in Amsterdam. Wonen heeft de hoogste prioriteit; werken, winkelen, leren en recreëren staan lager op de ladder. En dat terwijl wonen en werken geen tegenstelling moeten zijn, maar elkaar juist moeten aanvullen en versterken. Het rapport van MUST laat zien dat er alternatieven zijn.

De nieuwsbrief van ORAM vind je hier. Ons rapport lees je hier.

 

 

 

  • Veerle Simons
  • juni 2016