nieuwsOpening expositie ‘Places of Hope’

Afbeelding die hoort bij Places of Hope. Places of Hope is een tentoonstelling en serie activiteiten over hoe we samen de toekomst van Nederland vormgeven. In de tentoonstelling volgen we dertig pioniers die werken aan een slimmere en schonere toekomst voor Nederland. Ieder vanuit zijn of haar eigen specialisme. Van architect tot burgemeester en van planoloog tot kunstenaar.

De pioniers laten zien hoe steden ingericht kunnen worden, hoe huizen er over tien jaar uitzien, hoe de landbouw meer kan bijdragen aan biodiversiteit, maar ook wat er geleerd kan worden van een gebied als de Wadden, waar opmerkelijk veel initiatieven op het gebied van duurzaamheid slagen.

MUST werkte samen met Urban Futures Studio en BRIGHT aan een ontwerpend onderzoek naar de Wijk van de Toekomst. Ook dat is te zien in de tentoonstelling. Heel mooi om hier aan bij te mogen dragen!

De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag 4 april t/m zondag 25 november in De Kanselarij, Turfmarkt 11 in Leeuwarden. Toegang is gratis. De tentoonstelling is onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op www.placesofhope.nl. Meer informatie over Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 vind je op de website www.friesland.nl.

  • Veerle Simons
  • maart 2018