Nieuw boekplaatst Nederlandse wederopbouwperiode in internationaal perspectief

Foto van de cover van het Engelstalige boek op de wederopbouwperdiode in Nederland.De nieuwe, Engelstalige uitgave van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) Post-War Reconstruction the Netherlands 1945-1965 plaatst de Nederlandse wederopbouwperiode in een internationaal perspectief. Het is gebaseerd op de eerder verschenen wederopbouwpublicaties van de RCE monumenten, kunst en gebieden. Wouter schreef mee én MUST maakte enkele kaarten voor dit prachtige overzichtswerk.

Inhoud
Het boek toont bouwwerken van het herrijzende Nederland en gaat in op de betekenis van het erfgoed van de wederopbouw voor actuele ruimtelijke opgaven. Zowel monumentale kunst, architectuur als de stedenbouw en landschapsinrichting komen aan bod. Daarnaast plaatst het boek de Nederlandse wederopbouw in Europese context.

Voor wie
Deze Engelstalige publicatie is voor een internationaal publiek dat geïnteresseerd is in de wederopbouwperiode en hoe in Nederland met het erfgoed uit de periode 1945-1965 wordt omgegaan. Meer informatie over het boek vind je hier.

 

  • Veerle Simons
  • maart 2017