MUST KölnMUST Köln ontvangt Haagse delegatie in Frankfurt

Foto van de Haagse delegatie in FrankfurtDe stad Den Haag wil in haar Central Innovation District (CID) een nieuw economisch cluster met hoge dichtheden combineren. Door het gebrek aan ruimte lijkt hoogbouw een passende bouwvorm. Burgemeester en Wethouders van Den Haag bezochten Frankfurt om van de ervaringen in deze Duitse hoogbouwstad te leren. MUST heeft het bezoek inhoudelijk voorbereid en de delegatie gedurende de dag begeleid.

Onder de inspirerende leiding van Andrea Schwappach van Guiding Architects bezochten we in Frankfurt gebieden uit de verschillende fasen van de hoogbouwontwikkeling met bijbehorende gebouwtypologieën. Tom Minderhoud van UN Studio lichtte bij de bouwplaats het innovatieve project FOUR toe. En ter afsluiting leidde een curator ons rond in de tentoonstelling “BEST HIGHRISES 2018/2019 – Internationaler Hochhaus Preis 2018“.

Een compacte, inspirerende dag die tot geanimeerde gesprekken leidde over de kwaliteitseisen die aan hoogbouw in het CID kunnen of moeten worden gesteld!

Foto van de Haagse delegatie in Frankfurt

  • Robert Broesi
  • december 2018