nieuwsBoek We Make Carpets te koop

afbeelding van de kaft van het boek en een van de installatiesMustie Marcia Nolte, maakt onderdeel uit van We Make Carpets. Dit Nederlandse collectief heeft een fascinatie voor eenvoudige gebruiksvoorwerpen. Daarmee maken zij site-specific installaties, waarmee ze het afgelopen decennium de wereld veroverden. Een deel het werk wat zij de afgelopen zes jaar maakten, is nu samengebracht in een prachtig boek.

Duizenden objecten worden door dagenlange noeste arbeid, getoond in aantrekkelijk kleurrijke patronen en texturen. De fascinatie voor eenvoudige gebruiksvoorwerpen gaat voor We Make Carpets hand in hand met de nieuwsgierigheid naar de ruimte. Een werk wordt nooit los gezien van de plaats waarvoor het is bestemd. En het gekozen materiaal staat altijd in relatie tot de
plek, tot het land of de streek.

voorbeeld van het werk van We Make CarpetsHet boek toont 28 installaties gemaakt tussen 2014 en 2020. Pagina vullende foto’s van de kunstwerken worden begeleid door teksten van curatoren, publiek en directbetrokkenen bij de producties. Het boek geeft inzicht in de werkwijze van We Make Carpets, hun belevingswereld en de diverse locaties waar zij exposeerden zoals 21_21 DESIGN SIGHT in Tokio, Stedelijk Museum Amsterdam en National Gallery of Victoria in Melbourne. Voor het eerst zijn de tijdelijke werken van dit Nederlandse collectief samen gebundeld en permanent zichtbaar.

Wil je een exemplaar van het boek bestellen? Dat kan via deze website: https://lecturis.nl/product/we-make-carpets/

  • Veerle Simons
  • december 2020