Must

Veldwijk Zuid | Hengelo

Vernieuwing na intensief gebruik

De wijk Veldwijk Zuid is in 1961 gebouwd aan de rand van Hengelo. Na ruim veertig jaar intensief gebruik is de wijk toe aan een ingrijpende vernieuwing. Niet alleen is het tijd om de (technische) staat van de woningen te verbeteren, ook verdient de wijk een betere relatie met de directe stedelijke en landschappelijke omgeving. MUST heeft samen met MAS architectuur een stedebouwkundige visie voor de vernieuwing van Veldwijk Zuid gemaakt en uitgewerkt tot een definitief stedebouwkundig plan, beeldkwaliteitsplan en ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. De vernieuwing is gestart in 2008. In 2015 zal de gehele wijk een nieuw gezicht hebben.

Werkveld
  • Stedelijke transformatie
  • Openbare ruimte
Rol
  • Procesbegeleider
  • Inspirator
    Product
  • Stedenbouwkundig plan, Beeldkwaliteitsplan, Plan openbare ruimte
    Periode
  • 2005-2006 Ontwerp
    2008-2015 Realisatie
    Opdrachtgever
  • HBS Ons Belang