boekBoek Cycling Cities gepresenteerd tijdens Velo-City 2017

Afbeelding van de cover van het boek Cycling Cities.

Op dit moment vindt in de regio Arnhem/Nijmegen Velo-city 2017 plaats, het grootste fietscongres ter wereld. Naast plenaire sessies, discussiegroepen, tentoonstellingen en excursies wordt tijdens het event ook het boek Cycling Cities: The Arnhem and Nijmegen experience gepresenteerd. Met een kleine bijdrage van MUST Stedebouw.

Het boek is geschreven door Eric Berkers en Ruth Oldenziel. Het boek gaat in op de fietsgeschiedenis van de twee steden. Hoe werden Arnhem en Nijmegen de beste samenwerkende fietssteden van Nederland, host van twee etappes van de Giro d’Italia en organisatoren van het grootste fietscongres ter wereld, Velo-City. Van fietstoerisme rond 1900 tot fietsactivisten in de jaren 1970 en de fietsontwikkelingen in de regio van de afgelopen twee decennia.

Uitsnede van een kaart gemaakt in het kader van het project Hybrid Landscapes. Deze kaart is gebruikt in het boek Cycling Cities.

MUST leverde twee kaarten voor het boek. Het zijn uitsneden van kaarten die wij maakten in het kader van het project Hybrid Landscapes. Te zien zijn de veranderingen in de regio tussen 1950 en 2010. Hoe zijn de steden gegroeid, welke groengebieden zijn kleiner of juist groter geworden, welke rol speelt het water in de regio, etc.

Uitsnede van een kaart gemaakt in het kader van het project Hybrid Landscapes. Deze kaart is gebruikt in het boek Cycling Cities.

Wij vinden het heel mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het boek, dat wordt uitgedeeld aan alle deelnemers van Velo-City 2017. Wil je meer weten over het boek, of het bestellen, kijk dan hier. Wil je meer weten over het project Hybrid Landscapes kijk dan hier of hier.

 

  • Veerle Simons
  • juni 2017