leesAfstudeeronderzoek Josje in publicatie BNA

Op deze afbeelding zie je een voorbeeld van een bouwblok. Deze staat in de publicatie van de BNAHet afstudeeronderzoek van collega Josje Staal heeft een mooie plek gekregen in de publicatie Het Stadsranden-lab – nieuwe typologieën voor de kreukelzones van de stad. Deze uitgave van BNA en ARCAM bundelt de resultaten van diverse ontwerpstudies naar nieuwe typologieën in de stadsranden van Amsterdam.

In haar afstudeeronderzoek The Urban Language of Belonging onderzocht Josje hoe de stadsranden van diverse (inter)nationale regio’s kunnen helpen bij het creëren van een thuisgevoel. Door de globalisering worden steden steeds gemengder. Hoe zorgen we ervoor dat al deze verschillende nationaliteiten zich thuis voelen in de stadsranden van Nederland?

Een thuis voor iedereen jong, oud, Nederlander of immigrant hoe doe je dat? Hoe kun je ontwerpen met een begrip dat gekleurd wordt door persoonlijke behoeften en emoties. Josje focust zich in haar onderzoek op de ruimtelijke aspecten die bijdrage aan het thuisgevoel. Ze gaat door middel van een digitale wereldreis op zoek naar overeenkomsten en verschillen in de gebouwde omgeving van uiteenlopende regio’s in de wereld.

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele onderzoek van Josje hier: Urban language of belonging

De publicatie van de BNA is te bestellen via de website:  www.bna.nl/producten/het-stadsranden-lab

  • Josje Staal
  • maart 2021