nieuwsAfscheid van Calvin

Foto van Calvin Tsang

Calvin liep stage bij Must vanuit zijn studie Built Environment aan de Hogeschool Amsterdam. Eind augustus kon hij nog op kantoor beginnen, hij sluit zijn stage af vanuit huis. Stage lopen tijdens corona is wat vreemd. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn stageperiode, zoals je hieronder kan lezen. Gelukkig maar!


Eind augustus begon ik met mijn stage bij MUST Stedebouw. Het is nu 2021 en de vijf maanden bij MUST vlogen voorbij. De eerste maand had ik nog de mogelijkheid om op kantoor te kunnen werken. Helaas moest ik daarna tot het eind van mijn stageperiode vanuit huis mijn werk bij MUST voortzetten. Het was een unieke kans voor mij om meer te leren van dit vakgebied. Door corona is het zoeken van een stageplek erg lastig. Daarom ben ik erg blij dat MUST mij deze kans heeft aangeboden.

Tijdens mijn stage vond ik het erg leuk dat ik bij diverse schetssessies van verschillende projecten mocht meewerken. Ik heb veel dingen geleerd. Zoals het zo goed mogelijk maken van een ontwerptekening die zowel effectief als communicatief is. Of het beter begrijpen van een ontwerpproces. Hierbij hielpen ook de schetssessies, waardoor ik een beter beeld heb gekregen hoe dat in zijn werk gaat.

Naast het leren van het vakgebied heb ik de kans gekregen om mezelf beter te leren kennen. Ik merk dat door de stage mijn interesse voor urbanisme vergroot is. Vanwege alle drama met Corona is stagelopen anders dan normaal, maar volgens mij heb ik het beste eruit gehaald wat erin zat.

Ten slotte wil ik mijn collega’s van MUST bedanken voor het goed opvangen van mij. Ik heb veel van jullie geleerd en hoop dat ik jullie ooit in de toekomst nog eens tegenkom.

  • Veerle Simons
  • januari 2021