Must

atlasMUST in De Nieuwe Historische Atlas van Nijmegen

Een foto van onze kaarten van Nijmegen voor de nieuwe historische atlas van Nijmegen

De Nieuwe Historische Atlas van Nijmegen is verschenen! Met daarin ook twee kaarten van MUST. Onze kaarten laten de situatie van de binnenstad van Nijmegen zien. De kaart links geeft een beeld van de stad in 1930. De kaart rechts geeft de situatie in 1970 weer. De kaarten zijn afkomstig uit ons project Atlas van de Wederopbouw.

Nijmegen heeft een zeer markante geschiedenis. Zo was het een stedelijke nederzetting voor Romeinen en Bataven, was het de grensstad tussen verschillende machtsgebieden, een vrije Rijksstad, vele malen een frontstad, een rivierstad, een burchtstad, een vestingstad en een industriestad.

De Nieuwe Historische Atlas van Nijmegen laat zien hoe deze geschiedenis haar stempel heeft gedrukt op de ruimtelijke ontwikkeling van de tweeduizend jaar oude stad Nijmegen. In 35 hoofdstukken en met ruim 200 illustraties.

De Atlas is verschenen bij Uitgeverij Van Tilt en te koop op hun website voor €24,50.

Omslag van de Nieuwe Historische Atlas van Nijmegen

  • Veerle Simons
  • april 2018

nieuwsDerde fase wijkvernieuwing Gorecht-West van start

Ter Laan huis in aanbouw. Er zijn vier fases van de wijkvernieuwing. De derde fase gaat begin 2018 van start.In Gorecht-West (Hoogezand) gaat de derde fase van de wijkvernieuwing van start. De nieuwbouwplannen voor woonveld Nolens zijn inmiddels voorgelegd aan de wijkbewoners. Deze reageerden enthousiast.

Lees meer over de derde fase van de wijkvernieuwing in dit artikel. Meer weten over Gorecht-West? Zie onze projectpagina.

  • Hein Coumou
  • april 2018

Tweets

nieuwsVijf nominaties Gouden Piramide 2018 bekend

In onderstaande film maakt de rijksbouwmeester Floris Alkemade de vijf nominaties voor de Gouden Piramide 2018 bekend. In mei bezoekt de jury, waaronder collega Pieter Jannink, de opdrachtgevers op locatie en bepalen zij een winnaar. Op 27 september wordt de prijs uitgereikt in Den Haag.

Een uitgebreide beschrijving van de genomineerden vind je op de website van de Gouden Piramide.

Nominaties Gouden Piramide 2018 from Gouden Piramide on Vimeo.

  • Veerle Simons
  • april 2018